Mousny & Omgeving

A Pas de Loup

Vakantiewoning in de Belgische Ardennen

Mousny  is  een Belgisch dorp dat deel uitmaakt van het stadje La Roche-en-Ardenne in de provincie Luxemburg. Het dorp telt een honderdtal inwoners. Voor de samensmelting van de gemeenten hoorde Mousny bij Ortho. Mooi dorp op een steenworp van de Ourthe en gekend voor de legende van de "Cailloux de Mousny". In wezen zijn het uitzonderlijk mooie  witte quartz-stenen die verspreidt liggen in de natuur en weg hebben van menhirs.

Hoogte : 472 meter

Vanwege de uitgestrekte vlakten, de bosrijke omgeving en de aanzienlijke hoogteverschillen is het dan ook de regio bij uitstek voor prachtige wandel-  en mountainbiketochten. Op amper enkele minuten verwijdert van de Ourthe vanwaar er meerdere kayakafdalingen mogelijk zijn. In La Roche-en-Ardenne zijn er dagelijks   pendelbussen naar de  inlegplaatsen (zomerseizoen).     

TOERISTISCHE INFO   (markten,  evenementen, kayak, mountainbike, wandelingen...)


- La Roche-en-Ardenne (klik hier)

- Provincie Luxemburg  (klik hier)

BRUSSEL 

NAMEN - LUXEMBURG E411 / volg de snelweg tot enkele  kilometers voorbij Namen  en neem de afrit Marche - Courrière en volg richting Marche-en-Famenne N4 / volg deze weg tot CHAMPLON / neem de afrit   en volg richting ORTHO.  Volg de  weg +- 10 km en neem rechts de afslag MOUSNY. Volg de weg  +-2km (grote houtconstructie op de linkerzijde - Hotel/restaurant Le Blanc Cailloux), vervolg de weg nog ongeveer  300meter, sla links in, derde en laatste woning op de rechterzijde = A Pas de Loup.


LUIK

ARLON - LUXEMBURG E25 / volg de snelweg tot BARAQUE FRAITURE en neem hier de afrit richting La Roche-en-Ardenne. Volg de weg tot LA ROCHE-EN-ARDENNE. In het centrum aan de PLACE DU BRONZE  ga je richting Ortho/Barrage de Nisramont en volg de weg tot ORTHO, hier volg je richting CHAMPLON. Ongeveer 2 km verder neem je links de afslag MOUSNY. Volg de weg  +-2km (grote houtconstructie op de linkerzijde - Hotel/restaurant Le Blanc Cailloux), vervolg de weg nog ongeveer  300meter, sla links in, derde en laatste woning op de rechterzijde = A Pas de Loup.


ARLON

BASTOGNE - LUIK E25 / volg de snelweg tot net voorbij Bastogne  en neem de afslag  nabij HEMROULLE,  sla hier rechts af tot aan de verkeerslichten en ga vervolgens richting BERTOGNE. Volg de weg +-15 km tot ORTHO. Neem de afslag richting  CHAMPLON. Ongeveer 2 km verder neem je links de afslag MOUSNY. Volg de weg  +-2km (grote houtconstructie op de linkerzijde - Hotel/restaurant Le Blanc Cailloux), vervolg de weg nog ongeveer  300meter, sla links in, derde en laatste woning op de rechterzijde = A Pas de Loup.


WELKOM - WELCOME - WILKOMMEN - BIENVENUE - WELKOM - WELCOME - BIENVENUE - WILKOMMEN